Ministern hoppar igen!
Fredrik Larsson tar sin performance till Tvåstad

TROLLHÄTTAN 
Det blir hoppfullt i området den kommande veckan.
I morgon, i samband med Drakbåtsfestivalen, kommer Fredrik Larsson med sin hopp-performance till Trollhättan och nästa helg, under Fridamäss, sätts hoppet till Vänersborg.

AGNETHA ANDERSSON
0520 - 49 42 80

Vi har tidigare berättat om Trollhättebon Fredrik Larssons innovation inom konstarten performance, som består av ett konsthopp i protest mot allsköns irritationsmoment, dumheter och trista saker i tillvaron.
  Premiärhoppet skedde i Borås den 18:e juli i år, på inbjudan av Konceptkonstmuseum i Borås och det gjordes vid Parkspången med avslutning i Viskan.
  - Det gick fantastiskt bra, säger Fredrik Larsson, som sedan dess gjort ytterligare tre framträdanden.
  Två av dem skedde i Ladonia, konstlandet vid Kullaberg där Larsson är kultur- och hoppminister. De ledde tilldet tredje; en av åskådarna var en mycket konstintresserad hotellägare från Mölle.
  - Han lockas särskilt av de "moderna avarterna", som han sa. Hur som helst ordnade han så att jag blev ett av inslagen vid festivalen i Mölle i slutet av juli
och det var mäktigt - massor av folk och ordentligt presenterad av Fredrik Belfrage, säger han.
Lördagens hopp i Trollhättan kommer att ske mellan Ladies Cup och stora finalen och hoppet sker från japanska bron, mitt emot Drakbåtfestivalens speaker-torn.
 - Jag ska bygga upp mitt hopptorn på bron, så det blir ganska högt - det högsta hittils, faktiskt, säger Fredrik.

  Nya saker har tillkommit på hans protestlista - så sker inför varje performance - och lördagens hopp kommer bland annat att ske i protest mot det låga vattenståndet i älven.
  Och redan nu har han klart med nya punkter inför hoppet i Vänersborg, nästa lördag (som kommer att utföras vid Hamnkanalen mitt emot restaurang Strömsborg):
  - Då ska jag protestera mot att Trollhättebor är så stygga mot vänersborgare och att alltmer försvinner från Vänersborg. Som en kompensation för det tänker jag dessutom frångå min regel med ett hopp per stad; den 22 september gör jag ett hopp till tröst för Vänersborg.
  Efter Vänersborg drar han vidare med sin turné till Malmö och "Kulturnatta", där han också kommer att ha utställning med bilder från sin hoppturné i galleri Tapper-Poppermeier, tillsammans med andra representanter från Ladonia.